sunnuntai 27. heinäkuuta 2014

Horroksesta heräämistä ja hääaskarteluja

Kevät hurahti opiskellessa ja häitä valmistellessa. Kesänkin olen opiskellut, eikä aikaa bloggailulle ole ollut! Nyt kun kesäopiskelut hellittävät ja syksyn opinnot ovat vasta edessä, on aika vähän aktivoitua tämän bloggailun kanssa.

Hääaskarteluja

Vietimme häitämme toukokuussa. Teemaväreinämme olivat helmiäisvalkoinen, limenvihreä ja hopea. Värit näkyivät hääkutsuissa ja juhlapaikan koristeluissa, mutta ei mitenkään "överipaljon". Pidämme molemmat pienestä ja sievästä, ja siksi koristeluidenkaan kanssa ei tehty mitään suureellista. Juhlapaikkamme tarjosi kaikki muut koristeet: pöytäliinat, servetit, kynttilät jne., joten tekemistä ei ollut läheskään niin paljon kuin voisi olla.

Hääkutsu

Valitan, kuvan värejä täytyi vähän säätää, jotta sain nauhan (lähes) oikeaksi vihreäkseen. Tästä kuvasta puuttuu vielä kutsu-tekstitarra, joka liimattiin valkoisen alueen keskelle. Valmiista kortista en huomannut ottaa kuvaa, eikä niitä jäänyt meille yhtään ylimääräistä näin jälkikäteen kuvattavaksi.

Korttipohjana neliön mallinen avattava kortti helmiäisvalkoista, alareunassa hopeista kuitunauhaa, myös takana, ja sen päällä vaaleanvihreä satiininauha, joka kiersi koko kortin ja rusetti oli siis kortin sulkevaa mallia, ei pelkkä koriste.



Pöytäkolmiot, nimikyltti ja hääkarkit


Tämä kuva on häidemme valokuvaajan ottama, ja siinä vihreä on vielä lähempänä oikeaa vihreää.

Pöytäkolmio tehtiin A4-kokoisesta helmiäisvalkoisesta kartongista, johon liimattiin yhdelle sivulle pöydässä istuvien vieraiden nimet, seuraavalle menu ja kolmannelle juhlan ohjelman runko. Koristeeksi laitettiin vaaleanvihreää satiininauhaa, jälleen rusetilla kiinni.

Nimikyltti tehtiin rosopintaisesta valkoisesta vähän paksummasta paperista (ei kuitenkaan kartonkivahvuinen mielestäni). Toiselle sivulle liimattiin kutsuissakin käytettyä hopeista kuitunauhaa. Nimi kirjoitettiin hopeatussilla samalle paperille kuin koko kyltti, reunat leikattiin aaltoileviksi ja liimattiin sitten kuumaliimalla kylttiin.

Hääkarkki (yksi isompi suklaa paperissa) ja Pirkkaniksi sujautettiin tyllistä leikattuun ympyrään ja solmittiin pussi taas samalla vaaleanvihreällä nauhalla.

Olin todella tyytyväinen koristeluihin! Miehen kanssa yhdessä suunnittelimme, taisi suurin osa ideoista tulla kyllä häneltä. Kiva kun toinenkin perheessä, joka tykkää väkrätä, tai jolla on ainakin silmää sille! Askarteluiden tekemiseen meni paljon aikaa, mutta halusin tehdä nämä kaikki itse enkä tilata valmiita. En osaa sanoa tuliko sen halvemmaksi, mutta ainakin oli meidän näköistämme: tyylikästä ja melko minimalistista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti