sunnuntai 25. tammikuuta 2015

Ideoita vuodelle 2015 - parveke

Niin vain viime syksykin hurahti blogihiljaisuudessa, tämä viimeinen opiskeluvuosi on melkoista haipakkaa! Graduni palautin tammikuun alussa, nyt on menossa viimeinen harjoittelu. Syksy meni sivuaineopintoja tehdessä, ja ne jatkuvat vielä kevään ja kesän ajan.

Olemme nyt kevään aikana muuttamassa uuteen kotiin, kun vuokrasopimuksemme päättyy opiskeluiden päättymisen takia. Olemme kiertäneet asuntonäytöissä, mutta sitä täydellistä asuntoa, jossa viihtyisi vuokralla vielä useamman vuoden, ei ole vielä tullut vastaan. Toivottavasti pian! Uuteen asuntoon muuttamisen seurauksena pieni pesänrakennusvietti nostaa päätään, joten keräsin ideoita sisutukseen ja käsitöihin nyt tulevalle vuodelle. Tällä hetkellä kaikkein eniten unelmoin parvekkeen laittamisesta, sillä lähes kaikissa katselemissamme asunnoissa on lasitettu parveke, jonka uskon innostavan enemmänkin ulkona ruokailuun! Siispä aloitan tämän vuoden ideoiden esittelyn parvekeunelmoinnilla.


Pinterest
Tällä parvekkeella on ihana värimaailma, ja pidän selkänojatyynyjen rimasta. Seinään kiinnittäminen vain tuskin on tulevalla parvekkeellamme mahdollista... Päädyssä oleva istuin olisi kätevä! Nykyinen parvekepöytämme on lähes samanlainen kuin tässä kuvassa oleva, pieni, pyöreä ja lasinen, materiaaliltaan jonkinlaista muovia. Onnistuisikohan sen rungon maalaaminen spraymaalilla?

Pinterest
Tässäkin kuvassa huomioni kohteena ovat ihanan raikkaat värit ja päädyssä oleva istuin. Nyt istuintyynynä on vaahtomuovipatja, josta pidän ideana enemmän kuin edellisen kuvan irtonaisista tyynyistä. Päälliseksi tosin jotain yksiväristä, vaikkei kyllä ihan puhtaan valkoistakaan.

Löytyisiköhän jostain sopivankokoinen penkki, jonka alle mahtuisi vielä muutama säilytyslaatikko esimerkiksi kukkamullalle, istutuslapioille yms. sälälle? Koristetyynyjä haluaisin parvekkeelle paljon!

Pinterest
Tässä kuva haaveilemastani polyrottinkisohvasta, johon mahtuisi kunnolla lököttelemään yksin ja juomaan kahvia kaksin. Myös kuvan lasipintainen pöytä on kiva! Harmoninen värimaailma houkuttaisi myös, mutta luultavasti mukaan mahtuu ainakin muutama värikäs tyyny. Riippuu varmasti parvekkeen koosta, minkälainen istuin sinne sitten hommataan. Tilaa pitäisi kuitenkin olla meidän kahden lisäksi ainakin jollekin vieraalle, ettei aina vieraita kestittäessä tarvitsisi roudata tuoleja sisältä.

Pinterest
Kapea ja matalahko pöytä, jolle voisi vuodenaikaan sopivasti rakentaa joko kukkaistutuksia tai muita koristuksia, olisi todella ihana. Sen voisi sijoittaa vaikka ikkunan alle, kuten kuvassa, tai sitten parvekkeen ulommalle seinälle, jolloin se näkyisi paremmin myös sisälle. Tuo suuri lyhty on ihana!

Pinterest
Tässä yksi esimerkki siitä, mitä matalalle pöydälle voisi syksyllä laittaa kanervien lisäksi.


Pinterest

Pinterest
Parvekkeelle haluan paljon kukkia. Nykyinen parvekkeemme on lasittamaton ja hyvin pimeä, joten kukkavalikoma on ollut aika suppea. Tähän mennessä lähinnä orvokit ja ahkeraliisat ovat siinä menestyneet, ja orvokitkin aina ovat venähtäneet varreltaan niin pitkiksi, etteivät ne enää ole oikein kauniita... Aurinkoisessa sen sijaan viihtyisi useampi kukka. Jotta kukkia saisi riittävästi ja parveke tulisi hyödynnettyä myös korkeussuunnassa, jotain näiden kuvien kaltaista olisi mahtava saada. Enemmän ehkä pidän ensimmäisestä kuvasta, sillä porrashyllyille voisi laittaa kuvaa mukaillen erilaisia ja erikokoisia ruukkuja, joita jo jonkin verran löytyykin. Tikapuihin ripustettuina samanlaiset kukkakorit sen sijaan näyttävät paremmilta, vaikka kaikissa erilainen istutus onkin.

Pinterest
Jos kumpikaan yllä olevista ideoista ei toteudu, korkeutta kukille voisi saada myös näin yksinkertaisesti jakkaroiden (tai miksei laatikoidenkin) avulla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti